Les galetes són un dolç que es pot menjar a qualsevol hora. Aquesta recepta és bàsica, però la podeu personalitzar afegint-hi més o menys coses, al vostre gust. És una recepta facili rápida de fer, per tenir-la a punt en qualsevol festa o esdeveniment que organitzeu.

Grau de dificultat: 4/10
Temps de preparació: 1,5 h

Ingredients per a 4 persones:
250 g de farina
150 g de sucre morè
100g d’ou (2 ous)
85 g de mantega
5g de llevat químic (Royal)
100 g de gotes de xocolata (blanca, negra o amb llet)

1 Escalfeu el forn a 180 °C.
2 Desfeu la mantega al microones fins que estigui tova, però no líquida.
3 Incorporeu-hi el sucre, la farina, el llevat i, de mica en mica, els ous.
4 Afegiu-hi les gotes de xocolata i assegureu-vos que quedin ben repartides per tota la massa.
5 Feu-ne boles de 20-25 g i poseu-les ben separades en una plata de forn, sobre paper antiadherent.
6 Coeu les cookies 15 min, a 180 °C.

RECOMANACIONS

Quan tingueu les boles fetes, amb la massa crua, és el moment de congelar-les i guardar-les perquè només falta coure les galetes. Per tant, podeu preparar una gran quantitat de massa i guardar les boles congelades per tenir-les a punt.

El temps de cocció de les cookies es a gust del consumidor: hi ha cultures que les deixen més crues i toves del mig i n’hi ha que les couen del tot perquè quedin ben cruixents. Per tant, la durada dins de forn és aproximada l’heu de definir segons el vostre gust.