El brownie és un pa de pessic de xocolata amb nous a l’interior. Un cop fet, es conserva força temps, per la densitat i la quantitat de sucre que porta.

Grau de dificultat: 6/10
Temps de preparació: 2 h

Ingredients per a 4 persones:
300 g de xocolata negra al 75 % de cacau
500 g de mantega
420 g d’ous (8 ous)
650 g de sucre morè
8 g de sal
150 g de farina
60 g de cacau en pols
250 g de nous

1. Escalfeu el forn a 180º
2. Desfeu la xocolata amb la mantega
3. Mescleu els ous amb el sucre i la sal, i incorporeu aquesta barreja, de mica en mica, a la mescla de xocolata i mantega.
4. Incorporeu-hi la farina i el cacau en pols
5. Afegiu-hi les nous, senceres o picades, com us agradi més
6. Dosifiqueu la massa en motlles, preferiblement de silicona; si són d’alumini, folreu-los bé amb mantega i farina
7. Coue el brownie 20-25 min, a 180º

RECOMANACIONS

Controleu la cocció del browniw segons el forn que feu servir.
Podeu substituir les nous per qualsevol altra fruita seca: avellanes, ametlles, festucs…
L’acabat del brownie es pot personalitzar: amb sucre de llustre, amb xocolata desfeta… També us el podeu menjar una mica calent i acompanyar-lo amb una bola de gelat.