A l’estiu, a tothom li ve de gust un bon gelat a qualsevol hora del dia. Aquí teniu una recepta per fer gelat de xocolata i gaudir-ne, a l’estiu i en qualsevol època de l’any.
Grau de dificultat: 5/10
Temps de preparació: 4 h
Ingredients per a 4 persones:
1.100 g de llet
310 g de sucre
2 g de sal
500 g de xocolata negra 75%
110 g de Procrema (estabilitzant per a gelats)
1 Escalfeu la llet, el sucre i la sal fins a 80 °C.
2 Incorporeu la mescla a la xocolata i emulsioneu-ho molt bé amb un túrmix.
3 Incorporeu-hi el Procrema i deixeu la mescla a la nevera 24 h.
4 Passeu el gelat per una batedora, és a dir, una màquina per muntar gelats.
Si no en teniu, feu intervals amb el robot de cuina i les varetes: poseu la mescla al congelador, amb el bol, 10 min, i munteu-la 5 min fora del congelador. Seguiu aquests intervals fins que el gelat estigui ben muntat.
RECOMANACIONS
Podeu infusionar una especia o una herba aromática a la part líquida de la recepta. Això us permetrà personalitzar-la a la vostra manera.
Si no teniu estabilitzant per a gelats, la seva estabilitat i la formació de cristalls de gel és el primer que estarà en perill.
T’animem a consultar la nostra botiga online eukaryaxocolata.cat per trobar els millors productes de xocolata per elaborar els teves creacions